Het Voorhuis

Geniet van het prachtige uitzicht en de rust en ruimte van de omgeving, vanuit het authentieke en tegelijkertijd zeer comfortabele Voorhuis. Na een lange restauratie en renovatie is het helemaal af!

"Prachtig! Rondom mooi uitzicht. Vlakbij een natuurgebied met vogeluitkijkpost met spectaculair uitzicht op het IJsselmeer. Een heel mooi huis, verre van ingericht als een vakantiehuis, van alle luxe voorzien, mooie kunst en antiek, alsof je in een privéhuis logeert, waar je niet meer weg wilt."
Annette
Huurder april 2023

Het Voorhuis is de plek waar alles samen kwam, waar geleefd werd, waar het warm was en waar geslapen werd. En dat kan nu eindelijk weer: de oude structuur is bij de restauratie in 2022 terug gebracht en de woonkeuken is in ere hersteld. Ook de voorkamer met het oude Makkumer tegelwerk en de bedstedewand zijn gerestaureerd. Het is mogelijk om met maximaal 5 personen in het Voorhuis te slapen en te genieten van deze bijzondere plek met uitzicht op het 13de-eeuwse kerkje en de weilanden. Aan het buitenterrein wordt nog gewerkt, maar nu al is het heerlijk vertoeven in de boomgaard en de bloemenweide.

het voorhuis is straks ook te huur in combinatie met de Schuur

Authentieke woonkeuken

Zoals ook vroeger het geval was, is de woonkeuken het hart van het Voorhuis. Met een prachtig gietijzeren fornuis (ook met inductie), Friese tegeltjes en grote ramen op het zuiden, straalt het zowel in de zomer als in de winter comfort en gezelligheid uit. En natuurlijk is er gewoon een afwasmachine...

Knusse voorkamer

Alle muren van de voorkamer zijn bekleed met Friese tegels. De bedstedewand is geschilderd in authentiek rood en geeft het geheel een warme sfeer. Een eco-brandende Jøtul houtkachel maakt het de perfecte plek voor een koudere avond. Hier bevindt zich ook een televisie (via chromecast) en een antiek bureau met uitzicht over de weilanden.

Duurzaamheid

Ondanks het authentieke karakter is het Voorhuis van Nynke's Pleats technisch zeer modern uitgevoerd en wordt het net als de rest van de boerderij duurzaam verwarmd (warmtepompen) en geventileerd (WTW-installaties). Bij de restauratie van het monument is gewerkt met lokale partijen en is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen uit de omgeving, zoals het riet dat afkomstig is uit de Makkumersúdwaard.

Twee slaapkamers en een échte bedstede

De slaapkamers op de verdieping hebben elk een gloednieuw boxspring bed van 160x210. De knusse bedstede in de voorkamer is aangepast aan deze tijd en heeft een matras van 90x200 cm. Er is een prachtige nieuwe badkamer met inloopdouche en toilet op de verdieping.

Zelfstandige woning met eigen ingang

Het Voorhuis heeft een eigen ingang en toegang tot de grote gezamenlijke tuin op het zuiden. Het is later in 2023 ook mogelijk het Voorhuis te huren in combinatie met de Schuur (maximaal 20 personen).

Parkeren én laden

Nynke's Pleats heeft een zeer ruime eigen parkeerplaats mét oplaadpunt voor elektrische auto's. Op dit moment wordt op de parkeerplaats nog gewerkt, o.a. aan een rustpunt voor fietsers en wandelaars. Wij verwachten dat bezoekers daar geen overlast van ondervinden, het uitzicht zit voornamelijk aan de andere zijde van de boerderij.

"Heerlijk rustig gelegen, in klein dorpje aan 't einde van een doodlopend weggetje, uitzicht naar keuze over de weilanden of richting kerk. Wakker worden met het geluid van de vogels... heerlijk! Mooi gerestaureerd, heel smaakvol en praktisch ingericht, een soort thuiskomen in de ideale woning."
Nanko
Huurder april 2023
  • Totaal ca. 100 m2 met ruim omliggende tuin (ca. 3000 m2)
  • Twee slaapkamers met twee-persoons (160 x 210 cm) bedden
  • Een-persoons (90 x 200 cm) bedstede in de voorkamer
  • Badkamer met inloopdouche en toilet op de verdieping
  • Prijzen inclusief lakens, handdoeken en schoonmaak
  • Minimale huurperiode 2 dagen

PRIJZEN

Het Voorhuis is het hele jaar door te huur. De prijzen zijn afhankelijk van het moment in het jaar en het aantal dagen, en variëren van 129 tot 230 euro per nacht (exlusief toeristenbelasting). Gebruik de beschikbaarheids-agenda hier onder om de prijs voor jouw periode te zien.

Beschikbaarheid Voorhuis

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

HET VOORHUIS is beschikbaar voor de geselecteerde periode.

Prijzen beginnen bij: