NYNKE’s Jierdei 25 september 2022

Op 25 september is het 120 jaar geleden dat Nynke Postma geboren werd. Vorig jaar op deze datum kondigden wij al aan hierbij stil te willen staan, liefst met een feestelijke opening. Helaas is (zoals dat gaat…) de verbouwing daarvoor nog niet ver genoeg gevorderd, maar we gaan er zeker een klein feestje van maken! Net als op Open Monumentendag (10 en 11 september) is de boerderij van 10.00-16.00 uur ‘geopend’. U bent zeer welkom om de vorderingen te komen bekijken, onder het genot van een kop koffie en wat lekkers.

Nynke was de laatste boerin die in deze boerderij woonde. Ze had drie oudere zussen die trouwden en uitvlogen, zij bleef bij haar ouders. Het was een pittige dame, die niet hield van stilzitten en niet op haar mondje gevallen was. Nynke overleed in 1980 en ligt begraven naast de Nicolaaskerk, recht tegenover de boerderij waar ze (tot het een restaurant werd in 1972) altijd gewoond en gewerkt heeft.

Comments are closed.