PODIUM PIAAM

Fee Suzanne de Ruiter
(foto Christian Hartmann)

OP DE AGENDA

MIDZOMERNACHTCONCERT

21 JUNI 2024

Midzomer, het hoogtepunt van het jaar waar we reikhalzend naar uitkijken. En wat is een betere manier om dit te vieren dan met een spetterend concert temidden van de bloemenweide en vergezichten van Piaam? Verwelkom de langste dag van het jaar met een muzikale reis rondom Nynke’s Pleats en vergezel je met de musici van Club Classique: een adembenemende zangeres, een bruisend pianotrio en jong toptalent.

MUSICI

Lestari Scholtes – piano
Fee Suzanne de Ruiter – mezzosopraan

Eduardo Paredes Crespo – viool
Francisca Galante – altviool
Leonard Besseling – cello

Bij het invallen van de avond betreden we een magische wereld vol muziek. Laat je verrassen door alle mogelijke combinaties van instrumenten en zang, terwijl de musici je meenemen op een reis door tijd en emotie. Op het programma staat muziek die past bij het thema: liederen die vertellen over weergaloze zonsopkomsten, over het perfecte uur, kalme zomernachten en het licht van de maan. Pianiste Lestari Scholtes brengt Chopin, samen met violist Eduardo Paredes en cellist Leonard Besseling klinkt het meeslepende pianotrio van Smetena, Fee Suzanne de Ruiter bezingt de Midzomer in vele talen en jong talent Francisca Galante maakt het ensemble compleet op de altviool. Tussendoor delen de musici hun persoonlijke connectie met de muziek, waardoor je ook de mens achter de musicus leert kennen.

RESERVEER NU JE KAARTJES!
  • Vrijdag 21 juni 2024
  • Inloop vanaf 19.30 uur
  • Optreden vanaf 20.15 uur
  • Toegang €18,50
€ 18,50
Totaal: € -

OVER CLUB CLASSIQUE

Je komt ze overal tegen: in het theater, het café, thuis op de buis, zomaar in het wild in een weiland of in Nynke’s Pleats. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen.

Wegdromen bij Ravel, swingen op Gershwin en zwijmelen met Chopin. Geniet van herkenbare melodieën en laat je verrassen door onbekende pareltjes. Club Classique kan elke vorm aannemen, zelfs symfonische muziek wordt teruggebracht tot kamermuziekformaat.

Geen avondvullende werken maar hapklare delen uit de mooiste stukken. Persoonlijke verhalen, gedichten, andere kunstvormen en filmfragmenten maken elke voorstelling tot een unieke ervaring. Klassieke muziek is nog nooit zo divers geweest.

Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn de twee hersenhelften die het brein vormen van Club Classique. Voor elk project zoeken ze naar nieuwe thema’s en vinden daar de juiste kunstenaars, schrijvers, vakmensen en de beste musici van Nederland bij.

Samenwerkingspartners vinden ze o.a. bij Theaterzaken Via Rudolphi, het Grachtenfestival, de Bach Vereniging en het Koninklijk Concertgebouw. Naast een aantal vaste series toeren ze regelmatig met de meest uiteenlopende voorstellingen door het land. Daarnaast zijn ze een graag geziene gast op radio en TV, zoals in het programma Podium Klassiek.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Nynke’s Pleats (ANBI) en door particuliere schenkers.