OVER ONS

over ons

Stichting Nynke's Pleats

KvK nummer 82387699 - culturele ANBI stichting Bestuur: • Vera Carasso (voorzitter/penningmeester) • Dirk Stolp (secretaris) • Jan Tichelaar (algemeen lid) De bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun bestuurswerkzaamheden.

Stichting Nynke’s Pleats wil bezoekers een verbinding aan laten gaan met de bijzondere cultuur- en natuurhistorisch locatie. Dit doet de stichting onder andere door: • Het initiëren en organiseren van culturele en duurzame activiteiten in en rond boerderij Nynke’s Pleats voor zowel lokale bewoners als een (inter)nationaal publiek. • Het ontwikkelen van het terrein rondom de boerderij. • Het duurzaam exploiteren van de boerderij en het omliggende terrein, met aandacht voor biodiversiteit en natuur. • Het werven van fondsen en genereren van inkomsten om de doelstellingen te realiseren.

In augustus 2020 is Nynke's Pleats in handen gekomen van nieuwe eigenaren, die het rijksmonument zullen restaureren en er een nieuwe functie aan zullen geven, die recht zal doen aan de cultuurhistorische waarde en de verbinding met de omgeving. Daarvoor is veel geduld, passie en expertise nodig. Duurzaamheidsarchitect Bob van Wely (www.bvwely.nl) en erfgoedspecialist Vera Carasso hebben samen al verschillende bijzondere projecten gerealiseerd, waaronder de verbouwing van een rijksmonumentaal pand in Amsterdam en de volledige transformatie en verduurzaming van een viskotter uit 1958 tot comfortabele woning. Ze waren al langere tijd op zoek naar een locatie in Friesland en ze zijn gevallen voor Nynke's Pleats. Zij willen hun expertise en ervaring inzetten om de boerderij toekomstbestendig te restaureren, zodat weer veel mensen deze bijzondere plek kunnen ervaren. Als de herbestemming voltooid is, dan zal de organisatie van activiteiten en exploitatie van de boerderij door de stichting gedaan worden.

Bob van Wely*

Duurzaamheidsarchitect
"Tijdens onze zoektocht in Friesland werd ik instant verliefd op deze prachtige plek. Het is een geweldig mooi Rijksmonument en het heeft eindeloos veel mogelijkheden. Natuurlijk moet er heel veel aan gebeuren, maar dat zie ik niet als een hindernis, maar als een mogelijkheid om alles nog mooier te maken en te verduurzamen. Ik hoop dat heel veel mensen er van gaan genieten." *en Tinus!

Vera Carasso

Erfgoedspecialist
"Ik kom al mijn hele leven in Friesland en altijd heb ik de droom gehad een eigen plek te kunnen ontwikkelen in deze prachtige omgeving. De herbestemming van Nynke's Pleats is een immense grote klus, maar Bob en ik hebben al eerder dit soort stappen gezet en ik ben ervan overtuigd dat het eindresultaat prachtig gaat zijn en recht zal doen aan het bijzondere Rijksmonument."