OVER ONS

over ons

een spannende stap

In augustus 2020 is Nynke's Pleats in handen gekomen van nieuwe eigenaren, die het rijksmonument zullen restaureren en er een nieuwe functie aan zullen geven, die recht zal doen aan de cultuurhistorische waarde en de verbinding met de omgeving. Daarvoor is veel geduld, passie en expertise nodig. Duurzaamheidsarchitect Bob van Wely (www.bvwely.nl) en kunsthistorica Vera Carasso (www.boomstudio.nl) hebben samen al verschillende bijzondere projecten gerealiseerd, waaronder de verbouwing van een rijksmonumentaal pand in Amsterdam en de volledige transformatie en verduurzaming van een viskotter uit 1958 tot comfortabele woning. Ze waren al langere tijd op zoek naar een locatie in Friesland en ze zijn gevallen voor Nynke's Pleats. Zij willen hun expertise en ervaring inzetten om de boerderij toekomstbestendig te restaureren, zodat weer veel mensen deze bijzondere plek kunnen ervaren.

blijf op de hoogte

De ontwikkelingen van Nynke's Pleats gaan snel! De fase van planvorming en voorbereiding is afgerond en begin 2021 start de verbouwing. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf u dan nu onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief.

Bob van Wely

Duurzaamheidsarchitect
"Tijdens onze zoektocht in Friesland werd ik instant verliefd op deze prachtige plek. Het is een geweldig mooi Rijksmonument en het heeft eindeloos veel mogelijkheden. Natuurlijk moet er heel veel aan gebeuren, maar dat zie ik niet als een hindernis, maar als een mogelijkheid om alles nog mooier te maken en te verduurzamen. Ik hoop dat heel veel mensen er van gaan genieten."

Vera Carasso

Projectleider & kunsthistorica
"Ik kom al mijn hele leven in Friesland en altijd heb ik de droom gehad een eigen plek te kunnen ontwikkelen in deze prachtige omgeving. De herbestemming van Nynke's Pleats is een immense grote klus, maar Bob en ik hebben al eerder dit soort stappen gezet en ik ben ervan overtuigd dat het eindresultaat prachtig gaat zijn en recht zal doen aan het bijzondere Rijksmonument."
NYNKE's PLEATS WORDT OMRINGT DOOR RUST EN RUIMTE

Boerderijenfonds

De herbestemming van Nynke's Pleats wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Boerderijenfonds.