De PLEATS

Wil je een keer slapen, werken of vieren op deze prachtige locatie? Dat kan nu. De boerderij (pleats) is helemaal af na een herbestemming, verbouwing en restauratie van ruim 3 jaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

De eeuwenoude ‘pleats’ heeft een bijzondere sfeer en een ongelooflijk mooi uitzicht. Het is mogelijk met maximaal 20 personen te slapen en/of met maximaal 85 personen een bijeenkomst te organiseren. Er zijn in totaal 9 slaapkamers verdeeld over de bovenverdieping van de rietgedekte schuur, deels met eigen badkamer, deels met gedeeld luxe sanitair. Er is ook een sauna. Beneden bevindt zich een ruime gezellige woonkamer in de stal en een comfortabele boeren keuken die uitkijkt op de grote zaal. Zowel de stal als de grote zaal hebben openslaande deuren naar terrassen rondom de boerderij.

Meer ruimte nodig? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Eventueel is het mogelijk een of twee extra tweepersoons slaapkamers te reserveren.

grote zaal

De Pleats heeft een grote en spectaculaire zaal die zeer geschikt is voor speciale activiteiten. Stichting Nynke's Pleats organiseert hier regelmatig concerten en bijzondere bijeenkomsten. Mocht je zelf speciale plannen hebben voor een evenement met meer personen tijdens je verblijf, neem dan contact met ons op. Het is mogelijk op verzoek de Steinway vleugel te gebruiken.

keuken

In de halve eeuw dat Nynke's Pleats een restaurant was, zat hier de bar en werd het eten hier uitgeserveerd. Nu is het een grote keuken met antieke elementen en modern comfort: o.a. een gietijzeren Esse fornuis (inductie en fantastische ovens), twee afwasmachines, twee koelkasten en alle mogelijkheden om samen een prachtig diner te (laten!) koken.

zonnige stal

Waar vroeger de koeien stonden, kan je nu heerlijk van het uitzicht genieten door de openslaande deuren naar de terpweide op het zuiden. In deze ruime woonkamer bevinden zich twee zithoeken en een eettafel voor 24 personen. Ook is hier één van de twee trappen naar de bovenverdieping.

DE GROTE ZAAL

DE STAL

slaapkamers

Er zijn 4 slaapkamers met een eigen badkamer en 5 slaapkamers met gedeeld luxe sanitair. Meer ruimte nodig? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Eventueel is het mogelijk een of twee extra tweepersoons slaapkamers te reserveren tegen een meerprijs.

sauna

De sauna bevindt zich op de verdieping naast de douches, onder het schuine dak en de balken. Heerlijk om na een frisse wandeling over de dijk op te warmen, of voor uitgebreide spa-sessies.

het terrein

De boerderij ligt op ca. 3.500m2 eigen grond, rondom zijn terrassen, er is een grote boomgaard en een bloemenweide. Bij het aanplanten is rekening gehouden met de historische structuur van het erf, oorspronkelijke soorten én met de biodiversiteit en vogelpopulatie in het gebied.

DE SLAAPKAMERS

DE KEUKEN

Duurzaamheid

Nynke's Pleats wordt duurzaam verwarmd (warmtepompen) en geventileerd (WTW-installaties). Bij de restauratie van het monument is gewerkt met lokale partijen en is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte en duurzame materialen uit de omgeving, zoals het riet dat afkomstig is uit de Makkumersúdwaard. Ook voor de inrichting is gekozen voor een mix van antiek en vintage design.

toegankelijkheid

De benedenverdieping van de Pleats is goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er is een wc geschikt voor rolstoelgebruikers op de begane grond, er is een traplift naar de eerste verdieping en er is een tweepersoons slaapkamer met aangepaste badkamer.

Parkeren én laden

Nynke's Pleats heeft een zeer ruime eigen parkeerplaats mét oplaadpunt voor elektrische auto's. Op dit moment wordt op de parkeerplaats nog gewerkt, o.a. aan een rustpunt voor fietsers en wandelaars. Wij vinden het belangrijk dat deze bijzondere plek straks voor iedereen toegankelijk is.

PRIJZEN

De Pleats is het hele jaar door te huur. De huurprijs is gemiddeld zo’n 1.000 euro per nacht exclusief eindschoonmaak (ca. 650 euro). De basisprijs is voor 9 kamers, selecteer extra kamers als optie. Speciale verzoeken? Mail of bel ons dan even!

RESERVEREN

Als je bij ons een reseveringsaanvraag doet, is dat altijd vrijblijvend. Je maakt je aanvraag pas definitief als je binnen twee weken een aanbetaling doet. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op als je een aanvraag gedaan hebt.

BESCHIKBAARHEID

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

DE PLEATS is beschikbaar voor de geselecteerde periode.

Prijzen beginnen bij:

OVERZICHT KAMERS

  • 4 slaapkamers met tweepersoons (160 x 210 cm) bedden en eigen sanitair (waarvan 1 geschikt voor mensen in een rolstoel)
  • 2 kleine knusse kamers onder het dak met tweepersoons (160 x 210 cm) bed
  • 1 kleine knusse kamer onder het dak met 2 eenpersoons (90 x 210 cm) bedden
  • 2 kamers met tweepersoons (160 x 210 cm) bed én eenpersoons (90 x 210 cm) bed
  • Eventueel een extra slaapkamer in het Voorhuis met tweepersoons bed (160 x 210 cm)
  • 3 luxe douches en 2 WC’s boven (beneden een ruime WC-groep)
  • De bedden worden opgemaakt met hotellinnen. Handdoeken aanwezig.