JONGE TALENTEN STRALEN TIJDENS OPENING NYNKE’S PLEATS

Myrthe Helder, Caspar Vos en Enzo Kok tijdens de opening

Niets heerlijker dan een weekend vol live muziek! Voorafgaand aan de opening van 22 oktober waren de musici van Club Classique het hele weekend allerlei oude en nieuwe stukken aan het repeteren, precies waar deze ‘residence’ voor bedoeld is.

Het ensemble heeft altijd een vaste formatie van twee, namelijk violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling. Hun kracht zit hem in de variatie van de rest. Dit weekend hadden ze gekozen voor pianist Caspar Vos, een van de beste pianisten van Nederland. Het trio, dat heel goed op elkaar is ingespeeld, werd aangevuld door violist Enzo Kok, altvioliste Conny Pharoah, celliste Anastasia Feruleva en sopraan Anne van Amerongen. Allemaal jonge twintigers en inmiddels internationaal bekend en gevierd. 

OPENING

Na twee dagen vol muziek, maakten ze zich klaar voor de officiële opening van Nynke’s Pleats waar zij een kort concert zouden verzorgen. Het programma bestond uit een inleiding van Bob en Vera over de geschiedenis van de boerderij en de herbestemming, restauratie en verduurzaming. Aansluitend hielt wethouder Petra van den Akker een openingswoord en kondigde zij Club Classique aan als openingshandeling.

En wat een optreden volgde! Met flair praatte Myrthe Helder ons door het programma en plaatste ze de talenten in de spotlight. De energie en muzikaliteit spatte ervan af. In de afsluiter van componist Astor Piazolla werd zelfs Nynke nog even bezongen. 

De aanwezige dorpsgenoten, culturele partners, bouwers, fondsen en andere relaties waren zeer onder de indruk én ontroert. Een mooiere opening was niet mogelijk!

AVONDPROGRAMMA

Een uurtje ombouw, meer hadden we onszelf niet gegeven om alles klaar te zetten voor het avondprogramma. De avondgasten, die allemaal een kaart hadden gekocht voor de bijzondere combi diner én concert, werden ontvangen in het 13de eeuwse kerkje naast de boerderij. Daar speelde Club Classique het eerste deel van het concert. Aansluitend schoven ze aan bij het 3-gangendiner verzorgd door Kookatelier Zuiderzee uit Gaast. Toen het dessert was afgehaald en de koffie geserveerd, kwam Club Classique voor het afsluitende deel van de avond. Ze vroegen om verhalen uit het publiek en kozen daar ter plekke muziek bij. Het resultaat was ontroerend, soms humoristisch maar altijd briljant. 

Heel fijn dat het een geslaagd weekend was, waar we weer heel veel van geleerd hebben en wat ons voldoende bagage geeft om ook in 2024 een mooi publieksprogramma te realiseren. Club Classique, in welke samenstelling dan ook, zal zeker weer op het programma staan!

Club Classique tijdens het laatste deel van de avond
Sopraan Anne van Amerongen zingt een romantisch lied
Comments are closed.