VOGELEN IN PIAAM

Als een soort tijdscapsule werd het Vogelmuseum (’t Fûgelhûs) in Piaam vandaag weer geopend na een jarenlange sluiting. Dit alles dankzij onze nieuwe buurvrouw Janneke Vorst, een fanatiek vogelaar en vogelkenner. Ze overtuigde de eigenaren van het museum (de familie Joustra) van het belang om af en toe de deuren onder haar enthousiaste begeleiding weer te openen. De opkomst vandaag was overweldigend: 23 mensen hadden zich gemeld voor haar ‘minicursus tuinvogels herkennen’.

Na een interessante introductie werden we allemaal op pad gestuurd om vogels te spotten. En dat lukt natuurlijk heel aardig in Piaam: in 15 minuten zagen we grote zilverreigers, koolmezen, pimpelmezen, huismussen, merels, spreeuwen, zwarte kraaien, een buizerd, waterhoentjes, zilvermeeuwen, koolganzen, turkse tortels, eksters en vinken… oftewel, we zijn klaar voor de tuinvogeltelling volgende week 😉

In het Vogelmuseum zelf kan je ook goed vogels spotten: verdeeld over verschillende panorama’s staan daar ruim 200 verschillende opgezette vogels uit de omgeving, aangevuld met vissen en wat zoogdieren. Vanaf dit voorjaar is het mogelijk om met een groep een bezoek in combinatie met een excursie buiten te organiseren onder leiding van Janneke. Meer informatie is te vinden op de website van het museum.

Comments are closed.