CLASSICAL GENERATIONS

CLASSICAL GENERATIONS

Club Classique komt terug naar piaam, dit keer met drie jonge toptalenten!

Anuschka Pedano (altviool)
foto: Roteda Balegno Fotógrafos

WEEKEND  
7&8 september 2024

De ervaren top musici van Club Classique komen terug naar Podium Piaam voor een weekend vol muzikale inspiratie. Myrthe Helder (viool), Leonard Besseling (cello) en Caspar Vos (piano) spelen weer met jongere talenten: dit keer altvioliste Anuschka Pedano, violiste Hadewych de Vos en trombonist én componist Arjan Linker. 

Het weekend is de opmaat naar de najaarseditie van het Schiermonnikoog Festival (4-10 oktober 2024).

Dompel je onder in de prachtige muziek, de chemie van deze musici en de bijzondere en informele sfeer van Nynke’s Pleats. 

lees hier meer over het programma.

MUSICI

Caspar Vos – piano
Arjan Linker – trombone
Myrthe Helder – viool
Hadewych de Vos – viool
Anuschka Pedano – altviool
Leonard Besseling – cello

Reserveer nu je kaartjes!

Zaterdag 7 september is er een bruisend en informeel muziekcafé, waar de musici zich tussen de gasten begeven en een spontaan programma samenstellen, passend bij de sfeer en het publiek. De bar van Nynke’s Pleats is natuurlijk open!

  • Zaterdag 7 september 2024
  • Vanaf 20.00 uur
  • Toegang € 10,00

Zondag 8 september kan je heerlijk wegdromen bij de prachtige muziek van deze top musici en het resultaat horen van hun drie-daagse samenwerking in Piaam.

  • Zondag 8 september 2024
  • Inloop 13.30 uur – aanvang concert 14.00 uur
  • Toegang € 17,50

Of kies voor een weekend vol prachtige muziek en kom naar beide concerten met een combiticket!

  • Toegang € 25,00 (€ 2,50 korting op de losse tickets) 
PODIUM PIAAM – CLASSICAL GENERATIONS
€ 10,00
€ 17,50
€ 25,00
Totaal: € -

CLASSICAL GENERATIONS is een uniek project waarin musici van Club Classique, in samenwerking met het Schiermonnikoog Festival en Stichting Nynke’s Pleats, het podium delen met jongere talenten.

De ervaren musici van Club Classique begrijpen als geen ander dat het veroveren van een plek als 21e-eeuwse musicus meer vraagt dan alleen meesterschap over je instrument. Violiste Myrthe Helder, pianist Caspar Vos en cellist Leonard Besseling hebben dit zelf ervaren en zien het nu als hun missie om hun kennis en ervaringen te delen met de sterren van morgen. Classical Generations draait om het speelplezier, waarbij verschillende generaties musici op basis van gelijkwaardigheid samen muziek maken. Het is niet voor het eerst dat musici elkaar pas in Piaam ontmoeten en slechts twee dagen later een concert geven alsof ze al jaren samenspelen.

Na het weekend in Piaam treffen de musici elkaar een maand later opnieuw tijdens een bijzonder weekend op het Schiermonnikoog Festival. Daar spelen ze – geheel in lijn met het thema – op zeer ongebruikelijke locaties: op 4 oktober op het dek van de veerboot, die onderweg van Harlingen naar Schiermonnikoog midden op zee voor anker gaat. Eenmaal aangemeerd op het eiland, is het op 5 oktober de vuurtoren van Schier die tijdelijk wordt omgetoverd tot concertzaal.

OVER CLUB CLASSIQUE

Je komt ze overal tegen: in het theater, het café, thuis op de buis, zomaar in het wild in een weiland of in Nynke’s Pleats. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen.

Wegdromen bij Ravel, swingen op Gershwin en zwijmelen met Chopin. Geniet van herkenbare melodieën en laat je verrassen door onbekende pareltjes. Club Classique kan elke vorm aannemen, zelfs symfonische muziek wordt teruggebracht tot kamermuziekformaat.

Geen avondvullende werken maar hapklare delen uit de mooiste stukken. Persoonlijke verhalen, gedichten, andere kunstvormen en filmfragmenten maken elke voorstelling tot een unieke ervaring. Klassieke muziek is nog nooit zo divers geweest.

OVER HET SCHIERMONNIKOOG FESTIVAL

Het Schiermonnikoog Festival is een festival voor klassieke muziek en vindt twee keer per jaar plaats op Schiermonnikoog. Dan arriveren zo’n 200 musici uit binnen- en buitenland op Schiermonnikoog om daar in alle rust concerten te geven. Waar de voorjaarseditie in maart de focus legt op jong talent, ligt de focus tijdens de najaarseditie in oktober op kamermuziek. Het festivalprogramma beslaat concerten, masterclasses, documentaires, lezingen, sterrenwandelingen en natuurexcursies. De intimiteit van klassieke muziek en de unieke natuurbeleving op het eiland versterken elkaar en geven het festival een bijzonder karakter.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Nynke’s Pleats (ANBI) en particuliere schenkers.