MIDZOMERNACHTCONCERT

21 juni 2024

Wat is een betere manier om Midzomernacht te vieren dan met een spetterend concert temidden van de bloemenweide en vergezichten van Piaam? Dat was teminste het plan. Dat de regen op het moment suprême naar beneden kwam en het concert toch helemaal binnen plaats moest vinden, deed nog steeds geen afbreuk aan de magie van de avond.

Club Classique was dit keer weer in nieuwe samenstelling met een  adembenemende zangeres, een bruisend pianotrio en jong toptalent.

Lestari Scholtes – piano
Fee Suzanne de Ruiter – mezzosopraan

Eduardo Paredes Crespo – viool
Francisca Galante – altviool
Leonard Besseling – cello

Aangezien niet alle musici elkaar van te voren kenden, werd in de twee dagen in aanloop van het concert hard gerepeteerd, ook in de buitenlucht. Jong toptalent Francisca Galante werd op gelijkwaardige manier meegenomen in de voor haar vaak nieuwe muziek. Ze speelden de sterren van de hemel in het bijzondere programma, dat in drie delen werd gebracht. Toen uiteindelijk later op de avond de zon tevoorschijn kwam en over de weilanden zichtbaar werd, hield iedereen zijn adem in tijdens dit magische moment.

En ondanks dat deze opname niet professioneel en achteruit de zaal gemaakt is, is de muziek zo mooi dat we jullie deze niet wilden onthouden. Luister naar Stekelvarkentjes Wiegenlied van Annie M.G. Schmidt, op muziek van Paul Christiaan van Westering:

Comments are closed.